De plek van de tweede aanslag in Surabaya AFP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Indonesië aangepast na de bloedige aanslagen in Surabaya. Volgens het ministerie bestaat in heel het land een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Nederlanders die naar Indonesië reizen, krijgen het advies alert te zijn, vooral op plaatsen waar veel mensen komen.

De stad Surabaya werd twee keer in twee dagen tijd getroffen door een aanslag. Vandaag was er een explosie bij het hoofdbureau van de politie. Tien mensen raakten gewond, vier agenten en zes burgers. De aanslag werd gepleegd door vijf leden van een gezin. Een kind van acht was van het gezin de enige die de explosie overleefde.

Gisteren werd de stad op Oost-Java getroffen door bomaanslagen op kerken. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven. De verantwoordelijkheid voor die aanslagen werd opgeëist door IS. De aanslagen werden gepleegd door zes leden van één gezin, onder wie kinderen van 16, 12 en 9 jaar oud. Bij de aanslagen van gisteren en vandaag zijn in totaal 13 militanten omgekomen.

Kaart bij reisadvies Indonesië BuZa

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt ook voor de uitbarsting van vulkaan Mount Merapi op Java. Het ministerie roept Nederlanders op er niet naartoe te gaan. Ook de vulkaan Mount Agung op Bali wordt bestempeld als onveilig gebied.

STER reclame