De moeder (m) van het ontvoerde meisje Insiya bij het verlaten van de rechtbank
NOS Nieuws

Moeder van ontvoerde Insiya krijgt brief van Máxima

De moeder van het ontvoerde meisje Insiya heeft een reactie gekregen van koningin Máxima op een emotionele videoboodschap die ze gisteren stuurde. Nadia Rashid deed daarin een oproep aan Máxima om haar te steunen.

Koningin Máxima laat via de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat ze meeleeft met de wanhopige moeder. "Het is - in het bijzonder op Moederdag - verschrikkelijk wanneer een moeder en haar kind tegen hun wil niet bij elkaar kunnen zijn. Dat gemis is schrijnend", meldt Máxima.

Ontvoering

In de video vraagt Rashid of Máxima haar zaak onder de aandacht wil brengen. "Ik schrijf u deze brief van moeder tot moeder, van vrouw tot vrouw, van mens tot mens." Ook vertelt Rashid dat ze voor de tweede keer alleen zal zijn op Moederdag.

Insiya werd in september 2016 op 2-jarige leeftijd gekidnapt uit de woning van haar oma in Amsterdam. Het meisje werd meegenomen naar India, waar haar vader woont. Rashid probeert haar dochter terug te krijgen, maar het gerechtshof in Den Haag oordeelde eerder dit jaar dat de Nederlandse rechter niet bevoegd is om in deze kwestie te oordelen.

Een rechtbank in India had eerder besloten dat Insiya eind maart terug moest naar haar moeder, maar de vader van het kind, een rijke zakenman, vecht dat besluit aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl