De Amber Alert van de vermiste Insiya in de Duitse stad Düsseldorf
NOS Nieuws

OM wil vader ontvoerde peuter Insiya terug op opsporingslijst Interpol

Het Openbaar Ministerie blijft proberen de Indiase vader van de in Amsterdam ontvoerde peuter Insiya te laten arresteren. Interpol heeft een internationaal arrestatiebevel tegen Shehzad H. ingetrokken, nadat hij er bezwaar tegen had gemaakt. Het OM legt zich daar niet bij neer.

Insiya werd eind september 2016 in Amsterdam door drie mannen gekidnapt en meegenomen naar de Indiase stad Mumbai, waar haar vader woont. Er lopen verschillende civiele procedures, in Nederland en India, om Insiya terug te krijgen. Vanwege de "gewelddadige" aard van de ontvoering wil het Openbaar Ministerie Shehzad H. strafrechtelijk vervolgen.

Gewelddadige ontvoering

H. wordt, met vier anderen, verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, ontvoering en onttrekking aan het gezag. Om hem dit najaar op zitting te krijgen, is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Het arrestatiebevel werd door Interpol ingetrokken, omdat de zaak een "privékwestie" om ouderlijk gezag zou zijn. Volgens een woordvoerder van het OM miskent Interpol dat het gaat om een gewelddadige ontvoering. Ze wil niet zeggen wat voor stappen het OM wil nemen om H. alsnog te laten oppakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl