NOS Nieuws

Audi stopt levering A6 en A7 om 'abnormaliteiten' dieselsoftware

Audi heeft de productie en levering van A6- en A7-modellen stilgelegd, nadat "abnormaliteiten" in de software van dieselmotoren van 60.000 auto's waren geconstateerd. Topman Rupert Stadler zegt dat alle motoren worden onderzocht.

Der Spiegel schreef eerder vandaag over een dreigend nieuw dieselschandaal bij Audi. Volgens het Duitse blad is het "zeer waarschijnlijk" dat het autobedrijf opnieuw heeft gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselauto's.

Adblue

Nieuwe auto's uit de A6- en A7-serie zouden tijdens het rijden Adblue, waarmee de uitstoot van stikstofdioxide wordt beperkt, uitschakelen om kosten te besparen. Als gevolg daarvan stoten de auto's veel meer schadelijke stoffen uit dan is toegestaan.

De Duitse transportwaakhond KBA en het ministerie van Verkeer hebben bevestigd dat ze vanwege de verdenking van een illegaal 'uitschakelsysteem' medewerkers van Audi willen horen.

Sinds 2015, toen in Duitsland strengere emissiestandaarden werden ingesteld, zijn meer dan 150.000 Audi's teruggeroepen. Dat jaar kwam het dieselschandaal bij moederbedrijf Volkswagen aan het licht. Ook Audi gaf toe gerommeld te hebben met zogenoemde TDi-motoren.

Intussen wordt de aanpak van dieselauto's in Duitse steden steeds strenger. In februari gaf de rechter Duitse steden groen licht voor een verbod op dieselauto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl