NOS VoetbalAangepast

Van Geel wil door met Van Persie, ook al is hij maar 70 procent

Robin van Persie twijfelt nog of hij volgend seizoen bij Feyenoord doorgaat met voetballen, maar als het aan technisch directeur Martin van Geel ligt, is het duidelijk. "Wat ons betreft, gaan we absoluut door. We zijn dik tevreden over zijn inbreng", zei Van Geel na de huldiging van bekerwinnaar Feyenoord in De Kuip.

Van Geel: Feyenoord wil absoluut door met Van Persie

Van Persie zelf zei gisteren dat hij er nog niet uit is. "Ik zou het liefst nog vijf, zes jaar verder gaan. Maar er is ook een andere kant, het is soms een struggle om een wedstrijd te halen. Dat heeft ook te maken mijn leeftijd. Soms hapert het lichaam."

Maar ook een Van Persie die maar op 70 procent van zijn kunnen is, is volgens Van Geel goed genoeg. "Absoluut, want zijn andere inbreng is ook dermate groot dat we die van grote waarde achten."

"Met name ook in de kleedkamer, zoals dat in het jargon heet. Hoe hij zijn invloed aanwendt naar onze spelers, dat wordt enorm gewaardeerd. Hij laat zijn klasse zien. Maar goed, hij kent zijn lichaam het beste. Dus we gaan dat rustig met elkaar bespreken."

Met de bekerwinst van gisteren in de bekerfinale tegen AZ (3-0) en de huldiging van vandaag in De Kuip is het al twee dagen feest bij Feyenoord. Maar Van Geel spreekt desondanks van een tegenvallend seizoen.

Historie schrijven

"We hebben in het begin van het seizoen de koppen bij elkaar gestoken en gedacht: we gaan proberen historie te schrijven. Voor de tweede keer in de geschiedenis van Feyenoord wilden we de titel prolongeren. Dat was echt onze doelstelling. Dat is door allerlei omstandigheden helaas niet uitgekomen."

In de competitie is Feyenoord blijven steken op de vierde plaats en in de Champions League werden de Rotterdammers roemloos uitgeschakeld, met drie punten uit zes wedstrijden. Verder had de club te maken met veel blessures.

"We hebben het heel moeilijk gehad. Mentaal moeilijk, omdat we in de Champions League op onze plaats werden gezet", aldus Van Geel. "We verloren de eerste wedstrijd tegen Manchester City met 0-4, en dat had ook 0-7 kunnen zijn. Dat was een dreun, een enorme tegenvaller."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl