Tafel Studio Voetbal 22 april 2018
NOS VoetbalAangepast

Eensgezindheid aan tafel: doe nog maar een jaar Van Persie

De finale van de KNVB-beker was niet hoogstaand, maar van Robin van Persie was het genieten, zo vond ook Pierre van Hooijdonk. "Er sprong één man bovenuit", zegt de oud-international in Studio Voetbal. "Robin van Persie."

"Ik heb zoveel slechte passes gezien, maar Van Persie heeft nooit, nooit ruzie met de bal", gaat Van Hooijdonk verder. "Als hij de bal heeft, doet hij er nooit wat stoms mee. Zijn eerste geniale moment was die stift op de lat en zijn goal was pure klasse. Zo'n gevoel in je zwakke been is uniek."

'Van Persie heeft nooit, nooit ruzie met de bal'

De vraag is of Van Persie na dit seizoen doorgaat bij Feyenoord. In een gesprek met NOS-verslaggever Joep Schreuder klinkt ook die twijfel door. Hij wil het liefst nog jaren doorgaan, maar ervaart dagelijks dat zijn lichaam hapert.

"Ik ben een echte liefhebber", zegt Van Persie. "Er komt een moment dat ik eerlijk moet zijn tegen mezelf."

Van Persie: komt een moment dat ik eerlijk moet zijn tegen mezelf

"Ik hoop dat hij doorgaat", zegt Erwin Koeman, oud-trainer van Feyenoord. "Hij heeft laten zien dat hij fantastische kwaliteiten heeft. Feyenoord heeft hem nodig, al is het maar zestig minuten per wedstrijd."

NOS-commentator Arno Vermeulen begrijpt de twijfel bij Van Persie. "Maar het zou doodzonde zijn. Doe toch nog maar een jaar. Hij heeft het beter gedaan dan we allemaal hadden gedacht. Hij heeft briljante momenten laten zien. Zoveel briljante spelers hebben we niet in Nederland. Het alternatief is stoppen. Dat is wel een heel zwaar alternatief."

'Doe nog maar een jaar Van Persie'

"Wij weten niet hoe hij wakker wordt", zegt Van Hooijdonk. "Als liefhebber wil je altijd voetballen, maar als het lichaam maandag en dinsdag nee zegt..."

'Van den Brom ondermijnt kwaliteiten eigen team'

AZ had zich met het opstellen van vijf verdedigers aangepast aan Feyenoord en die tactiek pakte niet goed uit. Geen moment lieten de Alkmaarders het sprankelende spel zien dat de ploeg dit seizoen zo kenmerkt. Een flater van coach John van den Brom?

'Van den Brom ondermijnt kwaliteiten eigen team'

"Het is de taak van de trainer om je team tactisch zo neer te zetten dat de kans op succes maximaal is", zegt Vermeulen. "Dit systeem heeft niet gewerkt. Met 4-3-3 hadden ze meer kans gehad. En waarom niet al in de rust wisselen?"

"Van den Brom zet er met Van Rhijn een derde centrale verdediger bij, maar verzwakt de voorhoede", aldus Vermeulen. "Hij ondermijnt daarmee de kwaliteiten van zijn eigen team. Dat verbaast me."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl