NOS VoetbalAangepast

Duizenden Feyenoord-fans huldigen bekerwinnaar

Een dag na de 3-0 zege van Feyenoord in de bekerfinale tegen AZ was het opnieuw feest in De Kuip. De selectie van Feyenoord werd in De Kuip gehuldigd door duizenden fans.

Bekerwinnaar Feyenoord gehuldigd in De Kuip

Om 07.00 uur 's ochtends stonden de eerste supporters al in de rij voor het stadion, waar de deuren om 12.30 uur opengingen. Vol was De Kuip niet.

De feestelijkheden begonnen om 14.00 uur met optredens van de Hermes House Band en Ronnie Flex. Daarna was het de beurt aan de selectie van Feyenoord, die met luid gejuich werd onthaald.

Als laatsten kwamen aanvoerder Karim El Ahmadi en trainer Giovanni van Bronckhorst het veld op met de gouden KNVB-beker.

 • ANP
  Feyenoord-fans op de tribune tijdens de huldiging
 • NOS
  Vader en zoon Van Bronckhorst klappen voor Feyenoord-trainer Gio
 • ANP
  Feyenoord-fans op de tribune tijdens de huldiging
 • NOS
  Lange rijen voor De Kuip, waar Feyenoord wordt gehuldigd na de bekerwinst
 • ANP
  Robin van Persie wordt met applaus onthaald
 • ANP
  Duizenden mensen zijn in De Kuip bij de huldiging van Feyenoord

Op het podium op de middenstip bedankte trainer Van Bronckhorst de fans. "Het is iets anders dan de Coolsingel, maar dat het zo druk is op maandagmiddag om 14.00 uur, dat kan alleen bij onze club."

Samen met Ronnie Flex werd vervolgens 'Hand in hand, kameraden' ingezet, waarna nog enkele spelers het woord namen. Steven Berghuis zette Sven van Beek in het zonnetje, met wie hij eerder dit seizoen slaags raakte op de training.

Robin van Persie bedankte de fans en zei trots te zijn om met een prijs in De Kuip te staan. Hij sloot af met een een opmerkelijke tekst. "Het is het allemaal waard geweest", aldus Van Persie.

De feestelijkheden werden afgesloten met een ereronde, uiteraard begeleid door Lee Towers, die in zijn gouden microfoon 'You'll never walk alone' zong.

Derde huldiging

Het is voor de Rotterdammers de derde huldiging in twee jaar tijd. In 2016 werd de winst van de KNVB-beker gevierd op de Coolsingel en vorig jaar gingen de remmen helemaal los toen Feyenoord de eerste landstitel in achttien jaar mocht vieren.

Feyenoord won zondag voor de dertiende keer de KNVB-beker door in De Kuip met 3-0 te winnen van AZ.

Samenvatting KNVB-bekerfinale AZ-Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl