Giovanni van Bronckhorst viert de winst van de KNVB-beker
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: mooiste momenten als trainer

Met zijn vierde prijs in drie seizoenen stond Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst met een glimlach van oor tot oor de pers te woord. Na de 3-0 zege op AZ in de bekerfinale prees hij vooral de tactische discipline van zijn ploeg.

"We hebben weinig kansen weggegeven, misschien alleen in de laatste fase. Maar als je drie keer scoort tegen AZ, moet ik mijn team alleen maar complimenten geven."

"We begonnen heel onrustig aan de wedstrijd, waren heel erg gespannen en nerveus", aldus Van Bronckhorst. "Waarom dat was weet ik niet, maar uiteindelijk hebben we ons na het openingsdoelpunt aardig herpakt."

Mooiste momenten

"Dit is waarvoor je trainer bent. Je wil je team klaar maken en inspireren om prijzen te winnen. En nu, de vierde prijs in drie jaar, dit vind ik fantastisch. Dit zijn de mooiste momenten als trainer."

De Feyenoord-trainer ziet het winnen van de beker als het enige passende slotstuk van het seizoen. "We hebben een moeizaam seizoen gehad. Zeker in de competitie. Maar uiteindelijk win je twee van de drie prijzen en sluit je het seizoen goed af."

Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie

Voor het eerst in zijn lange loopbaan won Robin van Persie een Nederlandse prijs met Feyenoord. De ervaren spits had met een treffer een belangrijk aandeel in de 3-0 zege. "Ik ben hier zo blij mee", zei Van Persie die in 2002 de UEFA Cup won met Feyenoord.

"Vijftien jaar geleden speelde ik met Feyenoord een bekerfinale tegen FC Utrecht. We kregen toen een ongelooflijk pak rammel", doelde hij op een nederlaag van 4-1. "Gelukkig hebben we nu wel gewonnen."

Met rechts

De 34-jarige Van Persie was zenuwachtig toen hij zondagochtend opstond, bekende hij. "Maar gelukkig heb ik de balans tussen mijn zenuwen en gezonde spanning weten te winnen. En dan scoor ik ook nog met rechts. Ja, ik ben hier heel blij mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl