Van Persie twijfelt over toekomst: soms hapert het lichaam

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Persie: komt een moment dat ik eerlijk moet zijn tegen mezelf

Robin van Persie wil niet bevestigen dat hij ook volgend seizoen nog voetbalt. "Daar komen we de komende weken nog even op terug", zei hij na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen AZ (3-0). "Ik ga binnenkort met Feyenoord zitten."

"Ik zou het liefst nog vijf, zes jaar verder gaan. Maar er is ook een andere kant, het is soms een struggle om een wedstrijd te halen. Dat heeft ook te maken mijn leeftijd. Soms hapert het lichaam."

"Ik heb elf jaar in Engeland gespeeld. Door de jaren heen loop je dan wat tikken op. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ondanks dat probeer ik toch het maximale eruit te halen wat erin zit. Ik heb sinds mijn terugkeer bij Feyenoord niet alles gespeeld, maar ik ben wel tevreden hoe het de afgelopen vier, vijf maanden is gegaan. Ook hoe de jongens mij hebben opgevangen. Misschien ga ik nooit meer hele wedstrijden spelen..."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rendement Van Persie: 7 keer raak in 8 doelpogingen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Zestien jaar prof

Van Persie maakte zijn debuut op 3 februari 2002 voor Feyenoord, thuis tegen Roda JC (5-0). In 2004 verhuisde hij naar Arsenal. Na avonturen bij Manchester United en Fenerbahce keerde Van Persie in januari van dit jaar terug in Rotterdam-Zuid, ondanks andere opties.

De aanvaller is bijzonder succesvol na zijn terugkeer: zeven van de acht schoten waren doeltreffend.

Trainer Giovanni van Bronckhorst rekent erop dat hij ook volgend seizoen bij Feyenoord kan beschikken over Robin van Persie. "Daar ga ik wel van uit", zei Van Bronckhorst na de gewonnen bekerfinale. "Robin is van enorme waarde voor ons. Dat heeft hij vandaag ook weer laten zien."

"Robin is een speler die precies aanvoelt hoe hij zich voelt", zegt Van Bronckhorst. "Iedere voetballer bepaalt zelf op welk moment het klaar is. Soms kan je met een WK-finale afscheid nemen", zo doelt de Rotterdamse trainer op zijn eigen moment van stoppen. "We gaan het er de komende weken over hebben, de communicatie is heel open."

STER Reclame