Kinderen sporten tijdens de start van de inschrijving voor de Koningsspelen 2018
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 20/4: Koningsspelen en Doutzen Kroes reikt natuurprijs uit

Goedemorgen! In heel Nederland worden vandaag de Koningsspelen gehouden en in Kaapstad start het proces tegen Guus Kouwenhoven.

Ook vandaag weer zonnig weer, maar de wind draait naar west tot noordwest. Het wordt daardoor minder warm dan gisteren, met 21 tot 23 graden in de kustprovincies en landinwaarts nog wel 25 tot 27 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op veel Nederlandse scholen zijn voor de zesde keer de Koningsspelen. Er wordt in de ochtend ontbeten op scholen en daarna gesport. Koning Willem-Alexander is erbij in Twello.
  • In Kaapstad, in Zuid-Afrika, start het proces tegen Guus Kouwenhoven over de vraag of hij kan worden uitgeleverd aan Nederland. Kouwenhoven moet hier een celstraf van 19 jaar uitzitten voor illegale wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia en Guinee.
  • Drie jonge natuurbeschermers krijgen de Future For Nature Awards, fotomodel Doutzen Kroes reikt ze uit. De jongeren motiveren ieder op een innovatieve manier mensen om de natuur te beschermen.

Wat heb je gemist?

In twee kantoortorens in Den Haag mogen medewerkers niet in grote groepen bij elkaar staan, omdat de vloerconstructie niet betrouwbaar is. Dat meldt NRC. Naast de torens aan de Turfmarkt zijn ook andere overheidsgebouwen in Den Haag, en nog honderden andere gebouwen in Nederland mogelijk onveilig door de toegepaste vloerconstructie. De problemen kwam aan het licht nadat bij Eindhoven Airport een parkeergarage in aanbouw met dezelfde constructie was ingestort.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een Amerikaanse senator heeft geschiedenis geschreven door haar pasgeboren baby mee te nemen naar een stemming van de Senaat. Baby's zijn pas sinds deze week toegestaan in de vergaderzaal.

De senatoren hebben de regels aangepast omdat ze naar eigen zeggen aan de kaak willen stellen dat de VS geen ouderschapsverlof kent, als een van de weinige westerse landen. Senator Tammy Duckworth uit de staat Illinois maakte daarop meteen gebruik van de nieuwe regels en nam haar tien dagen oude baby mee naar haar werk.

Tammy Duckworth en haar dochtertje Maile arriveren bij de Senaat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl