NOS VoetbalAangepast

Opnieuw een jaar zonder landstitel doet Ajax 'heel veel pijn'

Ten Hag feliciteert PSV en is kritisch op Ajax

Voor het vierde jaar op rij moet Ajax toekijken hoe een rivaal er met de landstitel vandoor gaat. "Dat is vreselijk, niet wat we wilden", zei trainer Erik ten Hag, terwijl hij met de nodige jaloezie naar de hossende PSV-spelers kijkt.

De 48-jarige trainer, die in de winterstop de leiding over de Amsterdamse ploeg in handen had gekregen, reisde met één doel naar Eindhoven af: het titelfeest van PSV verstoren. "Maar alle goede bedoelingen ten spijt, we hebben het niet omgezet."

"Wij zijn er vol voor gegaan. Dat was ook zichtbaar, denk ik. De eerste helft vond ik gelijkwaardig, maar PSV was scherper, alerter. Dan moet je in de versnelling om terug te komen, maar dat is ons niet gelukt", analyseert Ten Hag de pijnlijke 3-0 nederlaag in Eindhoven.

'Kinderlijk en naïef'

Ook Matthijs de Ligt kan de beelden van de feestvierende concurrent niet aanzien. "Dit doet heel veel pijn", aldus de verdediger. "We zijn hier met een missie naartoe gegaan, maar we waren gewoon niet goed genoeg."

Ajacied De Ligt: dit doet heel veel pijn

Ten Hag hekelt met name de manier waarop zijn ploeg de doelpunten weggaf. "Bij de eerste treffer verliezen we een beslissend duel op een cruciale plek in de verdediging. Dat gaat niet in topvoetbal", aldus de coach. "PSV slaat dan toe, maar wij laten dat ook toe. Kinderlijk en naïef."

Nadat de Eindhovenaren de voorsprong hadden verdubbeld, liepen de Amsterdammers achter de feiten aan. "Dan knakt er wel iets", zegt De Ligt. "In de rust zeiden we dat we er alles aan gingen doen, zodat PSV geen kampioen zou worden. Maar ze liepen juist uit, heel pijnlijk."

'PSV verdient de titel'

En dus beleeft Ajax opnieuw een jaar zonder hoofdprijs. De 18-jarige De Ligt denkt met weemoed terug aan de tijd dat Ajax vier jaar op rij de beste was in de eredivisie. "Nu moeten we er al vier jaar op wachten."

Ten Hag: "PSV is een volwassen en hecht team. Alle complimenten aan de staf en spelers." De Ligt: "PSV verdient de titel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl