PSV krijgt de kampioensschaal

PSV is voor de 24ste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland geworden. De Eindhovenaren kleineerden voor eigen publiek concurrent Ajax met 3-0 en zijn drie duels voor het einde van de competitie niet meer in te halen.

In de slotfase kregen de frustraties de overhand bij de Amsterdammers, die het duel met negen man eindigden. Siem de Jong en Nico Tagliafico kregen voortijdig rood.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging het spel op en neer met aanvankelijk een beter PSV. Zo verscheen aanvoerder Marco van Ginkel in kansrijke positie, maar hij kon net niet bij een slim boogballetje achter de Amsterdamse verdediging van Gastón Pereiro, die Bart Ramselaar op de bank hield.

Pereiro breekt de ban

Ajax probeerde de regie in handen te nemen, maar was daarvoor te slordig en zag hoe PSV de beste kansen kreeg. Doelman André Onana voorkwam met zijn voet de openingstreffer van Luuk de Jong, maar moest na een kwart van de wedstrijd toch capituleren.

Het voorwerk was van Van Ginkel. De inzet van Hirving Lozano werd nog van de lijn gehaald, maar Pereiro stond op de goede plek om de 1-0 binnen te schieten.

Nadat Klaas-Jan Huntelaar een grote kans op de gelijkmaker had gemist, zorgde De Jong voor de 2-0. Joshua Brenet gaf aan, De Jong won het kopduel van Maximilian Wöber en liet Onana kansloos.

Bergwijn gooi duel in het slot

Ajax-coach Erik ten Hag greep in de rust in door Siem de Jong te brengen ten koste van Wöber, waardoor de Amsterdammers een vierde man op het middenveld kregen.

PSV leek zich even geen raad te weten, totdat Bergwijn het duel met een knap schot in het slot gooide: 3-0.

De supporters vierden hun feest. Voor Luuk de Jong zat de wedstrijd er toen al op. Hij bleek een pees te hebben gescheurd tussen zijn wijsvinger en duim.

De spanning was eraf, de wedstrijd was gespeeld. Ajax probeerde aan te dringen, maar de overtuiging ontbrak. Nog net niet freewhelend gingen de Eindhovenaren richting het kampioensfeest.

Frustraties lopen hoog op bij Ajax

Het gefrustreerde Ajax eindigde het duel met negen man. Siem de Jong kreeg direct rood, nadat hij op de enkel van Arias was gaan staan.

Vlak daarvoor had Nico Tagliafico zijn tweede gele kaart gekregen na een overtreding op Lozano.

Zo klonk de kampioenswedstrijd van PSV op de radio

Statistieken PSV-Ajax

STER reclame