Kampioensjaar PSV aan de hand van vijf wedstrijden Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 24ste landstitel van PSV is een feit. De Eindhovenaren beschikten over het beste collectief van de eredivisie, maar zakten ook een enkele keren door de ondergrens. Soms zelfs flink. Een terugblik op het seizoen van PSV aan de hand van vijf wedstrijden.

FC Utrecht-PSV 1-7 (24 september 2017)
Een uitslag die een gemakkelijke middag doet vermoeden. De realiteit blijkt anders in De Galgenwaard. PSV heeft het lange tijd lastig tegen FC Utrecht en neemt pas na ruim een uur definitief afstand. De effectiviteit geeft de doorslag.

Jürgen Locadia, die op de slotdag van de transferperiode niet weg mocht van trainer Phillip Cocu, bewijst zijn waarde met vier goals. Locadia zal in de winterstop alsnog een transfer maken, naar Brighton.

En passant wordt voor het eerst de koppositie ingenomen, omdat Feyenoord, Ajax en AZ verliezen.

Nicolas Isimat-Mirin matchwinner in Zwolle Pro Shots

PEC Zwolle-PSV 0-1 (19 november 2017)
Na de ontsnapping tegen FC Twente een week eerder - in blessuretijd werd het 4-3 door een eigen doelpunt van Stefan Thesker - krijgt PSV de revelatie van de eredivisie van dat moment voor de kiezen. PEC Zwolle verrast met fris en aanvallend voetbal en laat dat ook zien tegen PSV, dat bedroevend voor de dag komt.

Het geluk van de kampioen komt echter om de hoek kijken. Cocu heeft zich al verzoend met een gelukkige 0-0, maar Nicolas Isimat-Mirin slaat toch nog toe in blessuretijd. Lelijk winnen is ook een kwaliteit. Bovendien zegeviert PSV voor de achtste keer op rij.

Feyenoord-PSV 1-3 (25 februari 2018)
PSV laat de kritiek over het eerder vertoonde spel verstommen door in De Kuip te overtuigen. Gesterkt door het falen van Ajax, eerder op de dag tegen ADO Den Haag (0-0), leggen de Eindhovenaren hun wil op aan de regerend landskampioen en wordt een stevig fundament gelegd voor de titel.

Gastón Pereiro blijkt een goede vervanger voor de geschorste Hirving Lozano. De Uruguayaan verzorgt een assist en bepaalt hoogstpersoonlijk de eindstand. PSV toont eindelijk lef, passie en vastberadenheid.

PSV zakt ver door de ondergrens in Tilburg Pro Shots

Willem II-PSV 5-0 (10 maart 2018)
Zelden wordt een (aanstaand) kampioen zo vernederd in een seizoen. De marge op achtervolger Ajax is met tien punten een aangename, maar Cocu en zijn mannen staan compleet voor schut in Tilburg.

"Het was niet om aan te gluren", aldus de coach na afloop over de grootste nederlaag van PSV sinds 1964. "Dit is niet de ondergrens, het ligt er nog heel ver onder." De pandoering dient als een wake-upcall en vat treffend het seizoen van PSV samen: hoge pieken en diepe dalen.

AZ-PSV 2-3 (7 april 2018)
Zo'n hoge piek valt een week geleden in Alkmaar te noteren. In een heerlijk duel brengt Wout Weghorst de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, maar dan laat PSV zien over veerkracht te beschikken.

Pereiro, Lozano en Marco van Ginkel zorgen alsnog voor een Eindhovense zege en voorkomen daarmee dat Ajax zich weer kan mengen in de titelrace. Noem het pieken op de juiste momenten. Een topprestatie van PSV.

STER reclame