Luuk de Jong en Marco van Ginkel met de schaal ANP Pro Shots

Het is een groot contrast: van de Europese blamage op een donderdagavond in Kroatië naar het binnenhalen van de 24ste landstitel tegen concurrent Ajax. Het seizoen van PSV, dat zo slecht begon, eindigt met een grote lach.

De 3-0 zege op de Amsterdammers was meer dan verdiend, oordeelt aanvoerder Marco van Ginkel. "We wonnen de duels en waren voorin effectief. We hebben het dit seizoen moeilijk gehad en als je het dan zo afsluit, is het prachtig."

"De vroege Europese uitschakeling was een incident, daarna hebben we ons herpakt. Dan verdien je de titel gewoon", concludeert de middenvelder.

Luuk de Jong begon de voorbereiding op dit seizoen als aanvoerder, maar moest die rol voor de Europese duels met NK Osijek aan Van Ginkel overdoen. Volgens trainer Philip Cocu kon De Jong op die manier zich meer focussen op het voetballen.

De 27-jarige spits leek aanvankelijk het scoren verleerd, verloor zelfs zijn basisplaats en was dicht bij een vertrek uit Eindhoven. Uitgerekend De Jong was met een doelpunt belangrijk in de kampioenswedstrijd tegen Ajax.

"Het was een goede voorzet van Joshua Brenet en ik kopte goed binnen. Na die belangrijke 2-0 was het geloof ook weg bij Ajax", vertelt de Jong, die ook even terugkijkt op het begin van dit seizoen.

"Het was een moeilijke situatie voor me. Ik heb mezelf teruggeknokt en ben alsnog belangrijk geweest. Ik heb nooit geklaagd en ben altijd doorgegaan. Daar ben ik trots op", aldus De Jong.

Ook Jeroen Zoet had een belangrijk aandeel in de 24ste landstitel in de clubgeschiedenis, zijn derde in vijf jaar tijd.

"Dit was een goed jaar. Ik denk dat de redding op de bal van Klaas-Jan (Huntelaar, red.) tekenend is voor mijn seizoen. Op belangrijke momenten sta ik er", analyseert de doelman.

"Niks is mooier dan thuis tegen Ajax kampioen worden. En hoe... Het kan gewoon niet mooier vandaag", straalt Zoet, die een avond feesten voor de boeg heeft. "Ik ga genieten, wil alles goedmaken op een mooie manier. Ik hoop dat heel Eindhoven dat met ons doet."

STER reclame