ANP

De Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol waarschuwt luchtvaartmaatschappijen om de komende 72 uur voorzichtig te werk te gaan in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. De aanleiding voor de waarschuwing is een mogelijke luchtaanval op Syrische doelen.

Eurocontrol zegt dat er rekening mee moet worden gehouden dat er de komende dagen met bijvoorbeeld kruisraketten een aanval wordt uitgevoerd. Tijdens zo'n actie zou de radionavigatieapparatuur van vliegtuigen verstoord kunnen raken.

Gifgasaanval

De Verenigde Staten en andere westerse landen overwegen een militaire vergeldingsactie als reactie op de vermoedelijke gifgasaanval op Douma.

Gisteren werd bekend dat president Trump een geplande reis naar Peru en Colombia heeft afgezegd om leiding te geven aan de Amerikaanse reactie. De Amerikanen zijn ervan overtuigd dat het Syrische leger achter de aanval op Douma zat. In de afgelopen dagen is met Frankrijk en Groot-Brittannië overlegd welke maatregelen nu moeten volgen.

De Franse president Macron zei gisteren dat een aanval op een opslagplaats voor chemische wapens tot de mogelijkheden hoort.

STER reclame