NOS VoetbalAangepast

Beelden uit de aangevallen bus van Manchester City

Beelden uit de aangevallen bus van Manchester City

Er zijn beelden uit de spelersbus van Manchester City opgedoken van de veelbesproken aankomst woensdag bij het stadion van Liverpool. Het voertuig werd bekogeld met flessen en raakte zo erg beschadigd, dat het niet meer terug kon rijden.

De UEFA is gisteren een onderzoek gestart naar het gedrag van de Liverpool-fans. Er zijn ook twee agenten gewond geraakt bij de ongeregeldheden.

De schrik zat er goed in bij de spelers van City, die in de eerste helft van het Champions League-duel werden overlopen door Liverpool en uiteindelijk met 3-0 verloren. De return is dinsdag in Manchester.

Direct excuses

Liverpool bood woensdagavond al direct zijn excuses aan. "We veroordelen het wangedrag op de sterkst mogelijke manier. We bieden onze excuses aan, aan City-coach Josep Guardiola, zijn spelers, staf en officials."

Liverpool-fans gooien flessen naar spelersbus City

"Ik had dit niet van de Liverpool-fans verwacht", zei Guardiola over het incident. Hij moest direct denken aan de bom die vorig jaar afging bij de bus van Borussia Dortmund, waarbij een politieagent doof werd en Marc Bartra gewond raakte aan zijn arm.

"Gelukkig raakte er bij ons niemand gewond, maar de bus is wel vernield", vervolgde hij. City moest voor de terugreis een nieuwe bus regelen. "Ik snap het gewoon niet. We komen hier om te sporten en dan gaan mensen dit soort dingen doen."

Guardiola over busincident: ik snap het gewoon niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl