Mohamed Salah zet Liverpool op een 1-0 voorsprong Pro Shots

Liverpool heeft Manchester City een onverwacht hard pak slaag uitgedeeld in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League. The Reds denderden met 3-0 over City heen, een score die al na een halfuur op het bord stond.

Met Virgil van Dijk in het hart van de verdediging en Georginio Wijnaldum op de bank begon Liverpool wervelend op het eigen Anfield. Na een eerste kansje voor Leroy Sané kwam City er een halfuur lang nauwelijks aan te pas.

Alle hoeken van het veld

Na twaalf minuten opende Mohamed Salah, revelatie van dit Premier League-seizoen, de score in een eerste kwartier waarin de ploeg van Jürgen Klopp de manschappen van Josep Guardiola alle hoeken van het veld liet zien.

De greep op de keel van City verzwakte na de 1-0 geenszins. Op een enkele kans van opnieuw Sané na (schot naast) was het Liverpool dat de dienst uitmaakte. Resulterend in de 2-0 van Alex Oxlade-Chamberlain.

De Engelsman kreeg de bal na sterk verdedigingswerk van James Milner voor zijn voeten en met een flinke poeier verdubbelde hij de score. De sneltrein raasde vervolgens verder en City kreeg geen grip op Liverpool. Met de 3-0 (kopbal Sadio Mané na voorzet Salah) als logisch gevolg.

Nederlandse inbreng

Vlak voor rust, toen City het in de nek hijgende Liverpool een beetje van zich af had geschud, kopte Van Dijk zijn ploeg nog bijna op een 4-0 voorsprong vanuit een corner.

Sadio Mané en Virgil van Dijk vieren de 3-0 EPA

In de tweede helft had City meer grip op de nummer drie van de Premier League, dat het toen al zonder sterspeler Salah moest doen. Wijnaldum verving de geblesseerd uitgevallen aanvaller.

Tot echt grote kansen leidde dit echter niet en Liverpool, fanatiek bijgestaan door de twaalfde man, wist redelijk eenvoudig stand te houden. Op een wegens buitenspel afgekeurde treffer na.

En hoewel City dit weekend in de derby met Manchester United de landstitel kan veroveren, moet het volgende week in de return alles uit de kast halen om het Champions League-avontuur een vervolg te geven.

Wedstrijdstatistieken

STER reclame