NOS VoetbalAangepast

UEFA roept Liverpool op het matje na aanval op spelersbus City

Liverpool-fans gooien flessen naar spelersbus City

De UEFA is een onderzoek gestart naar het wangedrag van Liverpool-fans gisteren rondom de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. Zij molesteerden de spelersbus van de bezoekers en bekogelden die met flessen.

Liverpool zal zich hiervoor na het lopende seizoen op 31 mei bij de UEFA moeten verantwoorden. Dat betekent dat mogelijke straffen pas volgend seizoen van toepassing zijn.

Vuurwerk

De Europese voetbalbond klaagde Liverpool daarnaast aan voor het gooien van vuurwerk en andere objecten tijdens het duel op Anfield Road, dat de thuisploeg met liefst 3-0 won. De return in Manchester is volgende week dinsdag.

Liverpool-fans treiteren City-coach Pep Guardiola

Liverpool bood woensdagavond al direct zijn excuses aan. "We veroordelen het wangedrag op de sterkst mogelijke manier. We bieden onze excuses aan, aan City-coach Josep Guardiola, zijn spelers, staf en officials."

Guardiola dacht meteen aan Dortmund

"Ik had dit niet van de Liverpool-fans verwacht", zei Guardiola over het incident. Hij moest direct denken aan de bom die vorig jaar afging bij de bus van Borussia Dortmund, waarbij een politieagent doof werd en Marc Bartra gewond raakte aan zijn arm.

"Gelukkig raakte er bij ons niemand gewond, maar de bus is wel vernield", vervolgde hij. City moest voor de terugreis een nieuwe bus regelen. "Ik snap het gewoon niet. We komen hier om te sporten en dan gaan mensen dit soort dingen doen."

Guardiola over busincident: ik snap het gewoon niet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl