Guardiola na enerverende avond: alleen ik geloof nog dat we doorgaan

Wellicht tegen beter weten in, maar Manchester City-coach Pep Guardiola heeft er na de 3-0 uitnederlaag tegen een ontketend Liverpool toch nog geloof in dat zijn ploeg volgende week de halve finales van de Champions League bereikt.

"Niemand hier gelooft dat wij doorgaan, behalve degene die tegen jullie praat", zei de Spanjaard op de persconferentie na de wedstrijd. "We gaan onszelf ervan overtuigen dat we het kunnen. We hebben nog negentig minuten."

Jürgen Klopp, de Duitse trainer van Liverpool, houdt ondanks de ruime voorsprong ook rekening met een stunt van City. "City was zichzelf niet vandaag, ze creëerden minder kansen dan normaal. Iedereen weet dat. Het is nog niet beslist."

Angstige momenten in spelersbus

Wellicht dat City zich liet overrompelen, omdat de ploeg van slag was door de beangstigende aankomst bij het stadion. Liverpool-fans namen de bus van City massaal onder vuur met flessen.

Liverpool-fans gooien flessen naar spelersbus City

"Dat had ik niet van de Liverpool-fans verwacht", zei Guardiola. Hij moest direct denken aan de bom die vorig jaar afging bij de bus van Borussia Dortmund, waarbij een politieagent doof werd en Marc Bartra gewond raakte aan zijn arm.

"Gelukkig raakte er bij ons niemand gewond, maar de bus is wel vernield", vervolgde hij. City moest voor de terugreis een nieuwe bus regelen. "Ik snap het gewoon niet. We komen hier om te sporten en dan gaan mensen dit soort dingen doen."

Klopp wacht op medische diagnose Salah

Bij Liverpool zijn er ook zorgen. Over Mohamed Salah voor de return dinsdag. De Egyptische uitblinker verdween tegen City kort na rust van het veld met liesklachten. Klopp: "Hij kwam naar de zijlijn en vertelde dat hij soms iets voelde."

"Na de wedstrijd vroeg ik aan 'Mo' hoe het ging", vervolgde Klopp. "Hij zei: het is goed, ik ben in orde. Maar we moeten nu wachten op de echte diagnose."

Mohamed Salah zette Liverpool op een 1-0 voorsprong Pro Shots

Mogelijk speelt Liverpool de return tegen de kersvers kampioen van Engeland. City kan dit weekend bij winst op Manchester United voor de vijfde keer in de historie de titel pakken.

STER reclame