Bloemendaal moeiteloos naar laatste vier in Euro Hockey League

Hockeyclub Bloemendaal is doorgedrongen tot de laatste vier van de Euro Hockey League (EHL). De oranjehemden waren dankzij drie veldgoals en een strafbal met 8-0 te sterk voor het Franse Saint Germain.

Het leek in het eerste kwart of Bloemendaal nog met de gedachten bij het paasontbijt zat, want de Fransen namen brutaal het initiatief. Het leidde tot ontevredenheid bij coach Michel van den Heuvel, die zijn ploeg tussen het eerste en tweede kwart wakker schudde. Zijn woorden hadden effect.

Regie

Bloemendaal had de regie daarna volledig in handen, wat resulteerde in een knappe veldtreffer van Florian Fuchs. De 26-jarige aanvaller draaide weg in de cirkel en schoot raak door de benen van de Franse keeper. Even later tipte Roel Bovendeert, in de kwartfinale goed voor drie veldgoals, ook nog de 4-0 in.

Roel Bovendeert zet Bloemendaal met een tip-in op 2-0

Met twee veldtreffers op zak, die bij wijze van experiment dubbel tellen in de EHL, stoomde Bloemendaal na rust vrolijk verder in het druilerige Rotterdam. De winnaar van de EHL in 2009 en 2013 gebruikte de Franse doelman als schietschijf. Die wist de schoten aanvankelijk nog te pareren.

Maar toen Tim Jenniskens tegen het einde van het derde kwart de cirkel indook en opzettelijk onderuit werd gehaald, had de keeper geen antwoord op de strafbal van Jamie Dwyer: 6-0. Bovendeert zette in het laatste kwart op fraaie wijze de eindstand op het bord.

Kampong en Rotterdam

Bloemendaal is de tweede Nederlandse club die zich in de halve eindstrijd mag melden. Kampong stootte zondag middels een 4-1 zege al door naar de halve finales, die het weekend van 26 en 27 mei gespeeld zullen worden op 't Kopje in Bloemendaal.

Het thuisspelende Rotterdam werd de derde Nederlandse club bij de laatste vier. In de kwartfinales was de huidige nummer vijf van de hoofdklasse op eigen veld met 13-1 te sterk voor THC Uhlenhorst Mülheim.