Kampong naar halve finales EHL na zege op RC Brussel

Kampong zet Racing Club Brussel aan de kant

Kampong heeft door een 4-1 zege op Racing Club Brussel de halve finale van de EHL bereikt. Quirijn Caspers en Bjorn Kellerman zorgde voor de Utrechtse treffers.

Kampong leek in de eerste minuut al op achterstand te komen, maar Jip Janssen kon de bal van de lijn halen. Even later was het aan de andere kant wel raak, door een curieuze treffer. De bal werd hard ingespeeld en via de aanstormende scheidsrechter kwam hij voor de stick van Quirijn Caspers, die het buitenkansje verzilverde. Een velddoelpunt telt in de EHL voor twee, dus stond het gelijk 2-0.

Brussel verkleinde de achterstand via een strafcorner (telt één keer), die Conor Harte, tweelingbroer van Kampong-doelman David, benutte: 2-1.

Scheidsrechter 'helpt' Kampong aan openingstreffer

Nog voor rust breidden de Utrechters de score uit. Na een domme overtreding kreeg Tom Boon een groene kaart en die man-meer-situatie wist Bjorn Kellermann optimal te benutten. Door zijn veldpunt werd het 4-1.

In de tweede helft drongen de Belgen nog wel aan, maar meer dan strafcorners wisten ze niet af te dwingen.

Maandag spelen Bloemendaal (tegen Saint Germain) en Rotterdam (tegen Uhlenhorst) hun kwartfinales. Beide duels zijn live te zien op NOS.nl.