NOS NieuwsAangepast

'Liquidatiebaas' Ridouan T. op nationale opsporingslijst

Ridouan T. die ervan wordt verdacht dat hij als opdrachtgever betrokken is geweest bij verschillende liquidaties in de criminele wereld, is op de nationale opsporingslijst gezet. Ook Saïd R., volgens de politie een handlanger van T., is op die lijst geplaatst.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het aanhouden van Ridouan T. of zijn handlanger.

T. kwam vrijdag in beeld. Toen werd bekend dat het Openbaar Ministerie een kroongetuige heeft in het onderzoek naar een reeks afrekeningen in de Amsterdamse en Utrechtse onderwereld. Die kroongetuige wees de 40-jarige Ridouan T. (door het OM vorige week per abuis Redouan genoemd) aan als 'liquidatiebaas'.

Onschuldige omstanders

De in Vianen opgegroeide T. opereert volgens het OM "in een crimineel milieu waarin heel snel tot geweld wordt overgegaan. Waar jonge criminelen voor een heel laag bedrag liquidaties plegen, waar ze het voor lief nemen dat onschuldige omstanders gewond raken en dat een verkeerd doelwit wordt doodgeschoten".

Het OM heeft niet bekendgemaakt aan welke liquidaties T. wordt gelinkt. Op misdaadsites wordt zijn naam onder meer in verband gebracht met moorden die werden uitgevoerd door een groep uit Nieuwegein en omgeving. Meer dan tien moorden worden aan hem toegeschreven.

Opsporing Verzocht

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond aandacht aan de jacht op Ridouan T.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl