NOS SchaatsenAangepast

Kramer baalt van slecht ijs: dit was knokken over schuurpapier

Kramer na vijf kilometer: geknokt over schuurpapier

"Ik heb keihard geknokt op schuurpapier en natte plekken. Ik reed in de zesde rit en daarna vonden ze het blijkbaar wél nodig om te dweilen. Dus ja... ik kan er weinig mee."

Sven Kramer zegt het met een lach, maar vrolijk is de negenvoudig wereldkampioen allerminst na de 5.000 meter op de WK allround in het Olympisch Stadion. "Over de organisatie ben ik nog altijd enthousiast, maar over de scheidsrechter en de ijsmeesters heb ik wel mijn twijfels op het moment."

Hij leed de eerste nederlaag op zijn favoriete afstand op een internationaal allroundtoernooi sinds het EK van 2006. Bovendien staat Kramer slechts derde in het algemeen klassement na twee afstanden.

Kramer verliest vijf kilometer in slotrondes, Pedersen pakt zege

Op de vijf kilometer zou na elke drie ritten gedweild worden, maar vanwege de regen werd besloten de eerste dweilpauze over te slaan. Dat betekende dat Kramer op het ijs kwam terwijl er duidelijk witte plekken te zien waren, stukken waar de schaatsers aanzienlijk minder soepel kunnen glijden.

Als het aan Kramer gelegen had, was het ijs wel gedweild na de eerste drie ritten. "Ik ben de scheidsrechter niet, maar het is wel dubieus. Maar ik ga er niks tegen doen. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Ik ga morgen weer knokken voor wat ik waard ben."

Roest leidt WK na eerste dag: heel erg mooi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl