Rot-Weiss Köln viert de 1-0 in de finale EHF/Frank Uijlenbroek

De zaalhockeyers van Rot-Weiss Köln hebben in het Zwitserse Wettingen voor de negende keer de Europa Cup veroverd. In de finale waren de Duitsers met 5-2 te sterk voor Racing Brussel.

Het was al voor de 25ste keer (in 29 EC-toernooien) dat de hoofdprijs naar een club uit Duitsland ging. De hockeyers uit Keulen wonnen vorig jaar ook al de Euro Hockey League en zijn nu dus de beste ploeg van Europa op zowel het veld als in de zaal.

De hockeyers van Amsterdam eindigden op plaats vier. De kampioen van Nederland, tweede in 1990 (verlies in de finale tegen Köln), zesde in 2010, derde in 2011, zevende in 2013 en derde in 2017, had in de halve finales verloren van Köln en boog in de strijd om het brons met 4-3 voor het Russische Dinamo Elektrostal.

Amsterdam krijgt geen strafcorner EHF/World Sport Pics

Nicki Leijs bracht de Amsterdammers uit een strafcorner nog wel op voorsprong maar daarna liepen de Russen uit naar 4-1. Weer een strafcorner van Leijs en een van aanvoerder Robert Tigges brachten de Nederlanders terug in de wedstrijd maar dichterbij kwamen ze niet meer.

Amsterdam krijgt in 2019 een nieuwe kans in de Europa Cup. Als kampioen zaalhockey van dit jaar, is de ploeg al verzekerd van dat toernooi.

Rot-Weiss Köln verdedigt op vrijdag 30 maart de titel in de Euro Hockey League. In Rotterdam staat dan de achtste finale tegen Kampong op het programma.

STER reclame