Spelers van Amsterdam vieren feest na vierde titel NOS

De zaalhockeymannen van Amsterdam hebben voor het vierde jaar op rij de nationale titel veroverd. In Rotterdam viel de beslissing in de finale tegen Cartouche uit Voorburg vlak voor tijd: 5-4.

Het was Robert Tigges die in de 39ste minuut de wedstrijd besliste. Vlak daarvoor was het verrassende Cartouche, dat voor het eerst uitkomt in de hoofdklasse, nog teruggekomen in de wedstrijd.

Na een 4-2 achterstand bracht Steven Doorman de spanning terug in de wedstrijd met twee treffers. Maar het was Tigges, die net als Doorman een hattrick maakte, die het laatste woord had.

Robert Tigges, de aanvoerder van Amsterdam Orange Pictures

Laren verrast Kampong

Bij de vrouwen was Laren in de finale veel te sterk voor Kampong: 6-2. Het was uitgerekend Laurien Leurink, die in 2015 Kampong verruilde voor Laren, die op dreef was.

Met vier treffers boog de international, die recentelijk nog met Oranje mee was op oefentrip in de Verenigde Staten, de vroege achterstand om in een 4-1 voorsprong.

Toen Maxime Kerstholt er ook nog 5-1 van maakte, was de partij gespeeld. De landskampioen van 2015 en 2016 moest genoegen nemen met zilver.

Zowel Amsterdam als Laren heeft zich nu geplaatst voor de Europa Cup van 2019.

Laurien Leurink heeft gescoord voor Laren Orange Pictures

STER reclame