Aanvoerder Robert Tigges treft net geen doel EHF/World Sport Pics

De zaalhockeyers van Amsterdam hebben zich op de eerste dag van de Europacup in het Zwitserse Wettingen al geplaatst voor de halve finales. In de ochtend versloeg de Nederlandse landskampioen Racing Brussel met 8-2. In de middag moesten de Oostenrijkers van SV Arminen er met 7-3 aan geloven. Door die twee overwinningen in de groepsfase heeft Amsterdam het doel van deze Europacup al bereikt: de laatste vier halen.

Tegen Racing Brussel was aanvoerder Robert Tigges de grote man. Hij scoorde liefst vier keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Boris Burkhardt en Max Sweering, die ieder twee keer scoorden. De Belgische treffers werden gemaakt door veldinternational Tom Boon (oud-speler van Bloemendaal).

De tweede wedstrijd van de dag tegen het Oostenrijkse SV Arminen verliep gemakkelijker dan vooraf verwacht. De mannen van Oostenrijk werden dit jaar immers Europees en wereldkampioen zaalhockey. Amsterdam kwam nog wel op achterstand maar liep daarna uit naar 6-1 door treffers van Casper Horn, Max Sweering, Boris Burkhardt, Nicki Leijs en Teun Rohof. Na een Oostenrijkse tegentreffer maakte Johannes Mooij de 7-2. Door een strafcorner in de laatste minuut werd het nog 7-3.

Morgen speelt Amsterdam de laatste groepswedstijd tegen de Spaanse landskampioen SPV Complutense. De halve finales staan morgenmiddag op het programma.

De Amsterdammers weten nu al dat ze ook volgend jaar de Europacup zaalhockey spelen, doordat ze twee weken geleden voor de vierde opeenvolgende keer landskampioen werden.

STER reclame