Oranje-Rood verliest finale Euro Hockey League

Oranje-Rood verliest van Rott-Weis Köln in finale

Oranje-Rood heeft naast de hoofdprijs in de Euro Hockey League gegrepen. In de finale werd met 3-2 verloren van Rot-Weiss Köln. De Eindhovenaren misten in de slotminuut drie strafcorners.

Oranje-Rood begon moeizaam aan de finale, maar werd in het tweede kwart sterker en kreeg kansen (Muhammad Rizwan stuitte twee keer op de doelman).

Desondanks stond de ploeg bij de rust wel achter, doordat Tom Grambusch zich namens Köln bij een strafcorner wel trefzeker toonde.

Florian Adrians schoof de 0-2 onder Pirmin Blaak door, maar nog in hetzelfde, derde kwart kwam Oranje-Rood door Agustin Mazzilli en Mink van der Weerden langszij. Die laatste treffer kwam uit een strafcorner.

Florian Scholten zette de Duitsers in de vijftigste minuut met een wippertje over Blaak weer op voorsprong, waarna de Duitsers in de hectische slotfase overeind bleven.