Luchthaven Schiphol anp

Goedemorgen! Vandaag wordt bekend hoe de luchtvaartsector het doet: zowel Schiphol als Air France-KLM komen met jaarcijfers. En op de Noordzee is vandaag een proefboring naar gas.

Landinwaarts kan het op fietspaden en lokale wegen glad zijn. Verder schijnt de zon een groot deel van de dag en wordt het 6 tot 8 graden. Morgen en zondag blijft het ook droog met af en toe zon.

Het weer van vandaag nos

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op de Noordzee, ten noorden van Schiermonnikoog, is vandaag een proefboring naar gas. Inwoners van het Waddeneiland en milieuorganisaties zijn daar niet blij mee. Gisteren maakte minister Wiebes bekend dat er in Nederland niet meer naar schaliegas geboord zal worden.
  • Vandaag wordt duidelijk hoe goed de luchtvaartsector het doet: zowel Air France-KLM als Schiphol komt met jaarcijfers.
  • In Amsterdam is aan het begin van de avond een stille tocht voor Mohammed Bouchiki. Hij werd op 26 januari bij een aanslag doodgeschoten in een jongerencentrum. Iemand anders was het doelwit.
  • En Europees topoverleg in Berlijn. De Britse premier May praat er met de Duitse bondskanselier Merkel. De Britse terugtrekking uit de Europese Unie is een belangrijk onderwerp.
Orang-oetan op Borneo WNF

Wat heb je gemist?

Het kabinet moet haast maken met een besluit over het verbieden van vuurpijlen en knalvuurwerk. De burgemeesters van de vier grote steden sluiten zich aan bij een advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, net als veel collega's in andere plaatsen.

Burgemeester Krikke van Den Haag heeft namens haar G4-collega's een brief geschreven aan minister Grapperhaus. Volgens de Onderzoeksraad zorgt het vuurwerk voor veel letsel en overlast en is een verbod daarom aan te raden.

Ander nieuws uit de nacht:

Wat gebeurt er op de Olympische Winterspelen?

  • Vandaag staat de vijf kilometer voor vrouwen op het programma.Voor Nederland moeten Esmee Visser en Annouk van der Weijden voor de medailles zorgen. Vanaf 12.00 uur is de 5 kilometer live te zien op NPO 1 en NOS.nl en ook te volgen via NPO Radio 1 en ons liveblog.
  • Skeletonster Kimberley Bos maakt vandaag haar olympisch debuut. Bos is de eerste Nederlandse skeletonster ooit op de Spelen. Zij begint om 12.20 uur aan de eerste twee van in totaal vier runs.
  • Om 11.30 uur krijgt Jorrit Bergsma op Medal Plaza zijn zilveren medaille omgehangen voor zijn tweede plaats gisteren op de 10.000 meter.

Hier nog meer over de Spelen van vandaag en wat er de afgelopen nacht gebeurde.

Dag 7 van de Olympische Spelen NOS

En dan nog dit:

Actrice Jennifer Aniston gaat scheiden. De actrice, bekend door haar rol in de tv-serie Friends, was in 2015 getrouwd met acteur Justin Theroux. In navolging van veel gescheiden Hollywoodsterren verklaren ze 'als goede vrienden uit elkaar te gaan.'

Aniston gold na haar scheiding met superster Brad Pitt als een van de meest begeerde vrijgezellen. Aangezien het huwelijk tussen haar ex Brad Pitt en actrice Angelina Jolie ook al lange tijd voer is voor de roddelpers, regent het op social media grappige bedoelde opmerkingen over een mogelijke hereniging tussen Aniston en Pitt.

STER reclame