NOS

Het meest besproken moment van het afgelopen weekend? De handgebaren van Hakim Ziyech na zijn goal tegen NAC Breda. "Niet zo belangrijk", zegt Peter Hyballa in Studio Voetbal. "Hij is een voetballer, een straatjongen, geen zuster in een operatiezaal."

Journalist Willem Vissers van de Volkskrant is het met de oud-trainer van NEC eens. "We moeten ons hier niet druk over maken. We gaan van het ene incident naar het andere. Deze dingen leiden af van het spel."

"Het spel van Ajax was alarmerend", zegt Vissers. "Dáár moet het over gaan. Het team dreigt uit elkaar te vallen. De ene helft wil aanvallen, de andere helft gaat terug."

'Ziyech geen zuster in operatiezaal'

Ron Jans, nu technisch manager van FC Groningen, kent Ziyech al sinds de huidige middenvelder van Ajax uitkwam in de jeugd van sc Heerenveen. "Een prachtige voetballer, maar zonder al die dingen is hij misschien wel nog beter", zegt Jans. "Hij is ook wel weer dapper. Hij weet dat hij reacties oproept en die accepteert hij."

'Te veel kritiek op PSV'

PSV boekte zaterdag een 4-0 zege op PEC Zwolle, maar overtuigen doet de koploper nog niet. "Buiten Eindhoven vindt men dat PSV verschrikkelijk voetbal speelt, maar ze zijn wel heel constant en laten ook mooie dingen zien", aldus Vissers. "En zo vaak in de laatste minuut scoren is geen geluk."

'PSV krijgt te veel kritiek'

"PSV krijgt te veel kritiek", vindt Vissers. "Ze hebben een degelijk elftal en Phillip Cocu heeft heel goed ingeschat wat hij met deze spelers kan. Luuk de Jong komt er eindelijk weer aan en Joshua Brenet werd door iedereen uitgelachen, maar is een heel degelijke back voor PSV."

'Tom, is de paus katholiek?'

Geen Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal vanavond, maar de oud-international breekt wel in tegen het slot van de uitzending. Met op de achtergrond het flitsende decor van het slotfeestje van de Legends Cup, vertelt hij over zijn belevenissen op het toernooi met oud-sterren van het internationale voetbal.

Van Hooijdonk deed met onder anderen Frank de Boer mee bij het AllStar-team. Ze werden derde. "Heb je nog gescoord?" vraagt presentator Tom Egbers vanuit Hilversum. "Tom, is de paus katholiek?", antwoordt Van Hooijdonk.

'Tom, is de paus katholiek?'

STER reclame