Luuk de Jong heeft PSV op voorsprong gezet

PSV wint overtuigend van tiental PEC Zwolle, drie goals De Jong

PSV heeft eindelijk een overtuigende overwinning geboekt. De koploper kreeg de laatste weken flinke kritiek op het saaie spel. Tegen PEC Zwolle won de ploeg van Phillip Cocu in eigen huis met 4-0.

Spits Luuk de Jong maakte drie treffers voor de koploper. PEC Zwolle speelde de hele tweede helft met tien man na rood voor keeper Mickey van der Hart.

In november won PSV met 1-0 in Zwolle dankzij een goal in de blessuretijd en ook nu zat het niet tegen voor de Eindhovenaren.

Rood PEC Zwolle

Aan het eind van een matige eerste helft torpedeerde PEC-doelman Van der Hart, die speelde omdat Diederik Boer rood had gekregen tegen AZ, Hirving Lozano en hij kon inrukken.

Mickey van der Hart moet vertrekken na de rode kaart

In de extra tijd kon De Jong inkoppen omdat Van der Harts vervanger Hauptmeijer mistastte. Na vier reddingen van Hauptmeijer kopte De Jong (randje buitenspel Lozano) de Zwolse muur aan gruzelementen. De Jong en Joshua Brenet voerden daarna de score simpel op.

Bij PSV maakte Donyell Malen als vervanger van De Jong in de 82ste minuut zijn officiële debuut. De 19-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer van Arsenal naar Eindhoven en maakte sindsdien een goede indruk bij Jong PSV.

Het betekende voor De Jong de eerste keer sinds 12 september 2015 (Cambuur-PSV 0-6) dat De Jong drie goals in een eredivisieduel maakte.

De PSV'er is bovendien volgens statistiekenbureau Opta samen met Barhtolomew Ogbeche van Willem II de meest scorende eredivisiespeler sinds begin november (acht goals).