NOS VoetbalAangepast

Ziyech over gebaartjes: was het even zat

Ziyech over gebaartjes: was het even zat

Hakim Ziyech zorgde met een rake vrije trap voor het slotakkoord bij Ajax-NAC Breda en vierde zijn treffer met misbaar richting het publiek. Eerder schoot hij een vrije trap over en werd hij uitgefloten. "Ik was het nu even zat", zegt hij.

De relatie tussen Ziyech en het Ajax-publiek is al langer een moeizame. Op 26 november van het vorig jaar, tegen Roda JC, werd de middenvelder al begeleid met afkeurend gefluit, elke keer als hij de bal verspeelde. Een reactie van Ziyech op het veld bleef toen achterwege, maar na afloop sprak hij zich wel uit.

Hakim Ziyech gebaart naar het publiek na de 3-1

"Supporters die hun eigen spelers uitfluiten, kan ik geen supporters noemen", zei Ziyech toen tegen de NOS. "Je hoort je ploeg te steunen, ook als het wat minder gaat. Vorig jaar was Traoré degene die altijd werd uitgefloten. Nu zoeken ze iemand anders."

'Zij laten hun emoties gaan, ik ook'

Dit keer kon Ziyech zich niet inhouden. "Zij (het publiek, red.) laten hun emoties gaan en ik ook, ondanks dat het niet slim is. De eerste keer heb ik niet op het veld gereageerd en nu wel. Ik was het een beetje zat."

Ten Hag: moeten nog sleutelen aan zelfregulerend vermogen

"Misschien dat ze een andere vrijetrappennemer willen hebben?", vraagt Ziyech zich af. De Marokkaans international is niet van plan zijn plek af te staan. "Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen en die neem ik graag. Blijven trainen en gewoon die bal nemen."

"Laat ik voorop stellen dat ik het niet eens ben met zijn gebaren. Dat is gewoon niet goed", zei aanvoerder Joël Veltman na afloop tegen Fox Sports. "Dat heb ik hem gezegd en dat weet hij zelf ook wel. Het zijn emoties. Ik wil het niet goed praten. De volgende keer doet hij het niet weer."

'Ziyech heeft precies goed gereageerd'

Trainer Erik ten Hag ging na afloop niet in op de gebaren van Ziyech en kon zich gefluit richting de aanvallende middenvelder niet voorstellen. "En als dat zo is, moet hij zijn voeten laten spreken en dat heeft hij gedaan. Hij heeft precies goed gereageerd."

"Hakim heeft de laatste weken veel energie gestoken in het nemen van vrije trappen op trainingen", aldus Ten Hag. "Hij heeft een geweldige traptechniek, maar moet ook rendement hebben. Heel goed dat hij zichzelf heeft beloond."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl