Een week Weissensee: afzien, afstel en gloriëren

Aangepast
De Alternatieve Elfstedentocht voor mannen op de Weissensee ANP

Zolang het water stroomt in de Leeuwardse Bonkevaart is de Oostenrijkse Weissensee voor marathonschaatsers hét hoogtepunt van het jaar.

Het Open NK voor mannen werd een prooi voor Bart Hoolwerf, maar zal vooral de geschiedenis ingaan vanwege de vete tussen de ploeg van Gary Hekman en de mannen van coach Jillert Anema. Over de zege van Lisa van der Geest bij de vrouwen was geen discussie.

Daarna lieten Erik Jan Kooiman en Anne Tauber er geen twijfel over bestaan wie de besten waren in de Alternatieve Elfstedentocht. Een ruime terugblik op een week afzien en gloriëren op de Weissensee.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Een week Weissensee: afzien, afstel en gloriëren

Maar ook in Oostenrijk zit het weer weleens tegen. Zo moest de afsluitende Aart Koopmans-memorial worden afgelast; niet vanwege dooi, maar vanwege de hevige sneeuwval.

En dus weten de schaatsers niet hoe snel ze hun koffers moeten pakken. Want het laatste nieuws vanuit Nederland: het gaat vriezen. "Elfstedenkoorts wil ik het niet noemen", aldus de ongeduldige Bart de Vries. "Maar wel Noordlarenkoorts."

STER Reclame