PvdA-fractievoorzitter Marleen Barth

PvdA-senator Marleen Barth door het stof bij partijbestuur

PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Marleen Barth is tegenover het partijbestuur door het stof gegaan vanwege de kwestie over de huur van het huis waar zij met haar man Jan Hoekema woonde. In een gesprek met het partijbestuur heeft ze gezegd dat ze niet om een verlaging van de huur had mogen vragen, toen haar man was afgetreden als burgemeester van Wassenaar en het paar nog een tijd in de ambtswoning mocht blijven wonen.

Dinsdag ontstond ophef toen NRC meldde dat oud-burgemeester Jan Hoekema een geheime deal met de gemeente Wassenaar had gesloten waardoor zijn wachtgeld werd aangevuld naar 100 procent. Dat leverde hem 17.800 euro op.

Ook haalde de krant boven tafel dat Hoekema's vrouw Marleen Barth probeerde om korting op de huur van de ambtswoning te krijgen voor de periode dat de burgemeester geen werk meer had.

Barth en Hoekema huurden de woning in Wassenaar, met een geschatte waarde van twee miljoen euro, voor 1400 euro per maand. Daar probeerde Barth middels enkele e-mails nog een paar honderd euro vanaf te krijgen.

Barth heeft in een gesprek met het partijbestuur gezegd dat het "niet handig was", dat zij die e-mails heeft gestuurd, zegt een woordvoerder van het partijbestuur. "Verder blijft het een zaak tussen de gemeente Wassenaar en de heer Hoekema."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl