ANP
NOS NieuwsAangepast

Van Aartsen bezoekt wijk waar jongen (17) werd doodgeschoten

De Amsterdamse waarnemend burgemeester Van Aartsen heeft vanavond de wijk bezocht waar de 17-jarige Mohammed Bouchikhi werd doodgeschoten.

Hij was volgens de regionale omroep NH onder meer bij het buurtcentrum op Wittenburg, waar vrijdag de fatale schietpartij was. Ook ging hij in gesprek met buurtbewoners en familie van de slachtoffers. Gisteren bezocht hij al de ouders van Bouchikhi.

Honderden mensen kwamen vanmiddag bij elkaar in de Nasr-moskee voor een afscheidsgebed. Onder de aanwezigen waren veel vrienden en andere bekenden van de 17-jarige jongen. De belangstelling was zo groot, dat er niet voor iedereen plek was in de moskee.

Drukte bij afscheid van Mohammed in Amsterdam

Vrijdag drongen twee gewapende mannen aan het begin van de avond het buurtcentrum binnen. Op dat moment kregen jonge kinderen kookles en kickboksles. De mannen losten tientallen schoten.

De politie denkt dat de daders het eigenlijk niet hadden voorzien op Bouchikhi. Hij was daar als stagiair aan het werk. Bij de schietpartij raakten ook een 19-jarige man en een 20-jarige vrouw gewond. De man van 19 zou het eigenlijke doelwit zijn geweest van de schutters.

Na de schietpartij heeft de gemeente extra maatregelen genomen. De komende tijd patrouilleert er meer politie op de Oostelijke Eilanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl