NOS VoetbalAangepast

Kluivert ziet vertrek Younes als compliment voor zichzelf

Het ziet ernaar uit dat Justin Kluivert de rest van het seizoen de vaste linksbuiten bij Ajax is. Hij kan vanmiddag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht weer rekenen op een basisplaats. Zeker nu Amin Younes naar Napoli is vertrokken. "Dat is, denk ik, wel een compliment voor mij."

De leiding in Amsterdam lijkt er bovendien van af te zien om de komende dagen een versterking aan te trekken. De veelbesproken Zakaria Labyad van FC Utrecht liet vrijdag weten dat hij niet van club zal wisselen. Zijn naam was de afgelopen tijd veelvuldig in verband gebracht met de Amsterdammers, omdat de aanvaller in Utrecht met succes samenwerkte met Ajax' nieuwe trainer Erik ten Hag.

Kluivert ziet vertrek als Younes compliment voor zichzelf

Younes was lange tijd eerste keus als linksbuiten, maar mede door een blessure bij de Duitser werd hij dit seizoen uit de basis gespeeld door de pas 18-jarige Kluivert. "Ik ontwikkel me goed en heb laten zien dat ik in de basis thuishoor. Dat voelt goed", laat hij weten.

Maar nu Younes weg is, betekent dat niet dat de Amsterdammer op zijn lauweren kan gaan rusten. "Binnenkort zal er wel weer een andere speler komen. Maar in de jeugd had ik ook altijd concurrentie. Ik heb altijd moeten strijden."

Justin Kluivert

Onder de nieuwe trainer Erik ten Hag wil Kluivert voortborduren op zijn vijf goals en twee assists van dit seizoen tot dusverre. "Hij verwacht van mij veel afwisseling. Dat ik naar binnen en buiten ga. Ik heb iets meer vrijheid. Dat is wel lekker."

Galgenwaard als De Kuip

Eerder dit seizoen verloor Ajax thuis van Utrecht. "Dat moeten we rechtzetten. Het wordt een leuke wedstrijd. Het publiek laat zich altijd goed horen in Utrecht. Ik vind het een leuk stadion."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl