NOS VoetbalAangepast

Ajax laat Younes per direct naar Napoli gaan

Amin Younes vertrekt per direct bij Ajax en gaat spelen voor Napoli. De 24-jarige Duitser tekent een contract voor vijfenhalf jaar tot medio 2023. De Amsterdamse club zou een transfervergoeding krijgen van vijf miljoen euro.

Younes speelt sinds 2015 bij Ajax, dat de aanvaller wegplukte bij Borussia Mönchengladbach. Ajax betaalde destijds 2,5 miljoen euro.

Amin Younes in het shirt van Ajax

De handige dribbelaar begon in Amsterdam met een spierblessure, maar speelde zich vervolgens moeiteloos in de basis. Ook onder Peter Bosz, die trainer Frank de Boer opvolgde, was Younes onbetwist. In zijn eerste twee seizoenen speelde Younes 82 officiële wedstrijden, waarin hij 15 keer scoorde en 22 assists gaf.

Confederations Cup

Met vier doelpunten en vier assists - onder andere tegen Schalke 04 en Olympique Lyonnais - speelde hij vorig seizoen een belangrijke rol op weg naar de finale van de Europa League. De buitenspeler verdiende daarmee een plek in de selectie van bondscoach Joachim Löw, die deze zomer de Confederations Cup in Rusland veroverde. Ook op dat podium was Younes trefzeker.

Dit seizoen begon Younes onder Marcel Keizer ook als basisspeler, maar zijn gebrek aan effectiviteit - twee treffers en twee assists - en een knieblessure waren er debet aan dat de nieuwe coach uiteindelijk voor Justin Kluivert koos. Dat Ajax niet heel moeilijk doet over een vertrek heeft ook te maken met de aanwezigheid van belofte Dennis Johnsen en de komst in de zomer van Hassane Bandé.

De Milik-factor

In augustus vorig jaar verkocht Ajax ook al spits Arek Milik aan Napoli, dat destijds 32 miljoen euro overmaakte naar Amsterdam. Napoli is momenteel de koploper in de Italiaanse Serie A.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl