NOS VoetbalAangepast

Ten Hag weet wel hoe hij Utrecht wil bespelen, maar zegt het niet

Ajax speelt zondag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de oude ploeg van trainer Erik ten Hag. Hij beschikt dus over veel informatie over de tegenstander, maar wil daarover niks kwijt tegen de pers.

Ten Hag drijft pers tot wanhoop met ontwijkende antwoorden

"Ik kijk eerst naar mijn eigen ploeg. Wij willen ageren. Daarna komt de zwakte van de tegenstander", begon Ten Hag zijn wekelijkse persconferentie. "Ik kan makkelijk de hoofden van de Utrecht-mensen in, maar met die info ga ik mijn spelers niet overvloeien."

Nog meer korte antwoorden

Eerder dit seizoen won Ten Hag met Utrecht in de Arena (1-2). Terugkijken op die wedstrijd wilde hij ook amper. "Dit is een totaal andere wedstrijd. Ik leef in het nu."

Maar kan het zo zijn dat Utrecht de tactiek die Ten Hag destijds hanteerde tegen Ajax nu weer gaat gebruiken? "Wellicht, maar daar kunnen we op inspelen", was het volgende korte antwoord.

Ook over het slechte veld van Utrecht en het strijdplan van Ajax wil hij niet veel kwijt. Dan is een van de journalisten het zat: "Zeg eens wat meer". Ten Hag: "Wat denk je nou? Dat zien jullie zondag wel, kom op zeg."

Ten Hag kan 'in hoofden van Utrecht-mensen kijken'

De journalisten schakelen over op het spelersbeleid van Ajax. Amin Younes vertrok deze week naar Napoli, gaat Ajax nog een nieuwe buitenspeler halen? Bijvoorbeeld Zakaria Labyad van FC Utrecht?

Ten Hag: "De spoeling is inderdaad dun. Daarom had ik Younes ook liever hier gehouden. Maar de oplossing kan ook van intern komen. Bij een aantal jeugdspelers zie ik zeker de potentie voor het eerste elftal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl