Teleurstelling bij Hakim Ziyech Pro Shots

Scherp FC Utrecht legt matig Ajax over de knie

time icon Aangepast

FC Utrecht heeft bij Ajax voor het eerst sinds 5 februari 2012 (0-2) een overwinning geboekt. De ploeg van trainer Erik ten Hag bezorgde de Amsterdammers met 1-2 ook de eerste nederlaag in vijf wedstrijden. Op 24 september had Ajax thuis tegen Vitesse (1-2) voor het laatst verloren.

Utrecht schoot uit de startblokken met kansen voor Gyrano Kerk en Ramon Leeuwin, wiens kopbal werd gestopt door André Onana. Na zes minuten was het alsnog raak dankzij Zakaria Labyad, die na een snelle Utrechtse aanval eerst de paal raakte en vervolgens in de rebound toch wist te scoren.

Ajax had grote moeite om zich op te richten en het ritme te vinden, maar kwam kort voor rust toch op 1-1. Na een lange bal van Joël Veltman en doorkoppen van Matthijs de Ligt, gaf Nick Viergever het laatste zetje.

De Amsterdammers drongen in de tweede helft aan, maar de eerste kans was voor Kerk wiens schot op knappe wijze door Onana gestopt werd.

Direct daarna had Amin Younes de bal voor het inschieten, maar de Ajacied raakte de opspringende bal verkeerd en schoot over.

In de slotfase bezorgde Labyad Utrecht de overwinning uit een voorzet van Sean Klaiber. De aanvaller zette Donny van de Beek eenvoudig op het verkeerde been en schoot fraai raak in de verre hoek.

Hakim Ziyech schoot vlak voor tijd nog tegen de bovenkant van de lat, maar meer zat niet meer in voor het lamgeslagen Ajax.

Statistieken Ajax-FC Utrecht

STER Reclame