Van der Sar weet pas drie weken van hartafwijking Nouri

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Sar: contact met familie Nouri is goed

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax weet pas drie weken van de hartafwijking die in 2014 voor het eerst bij Abdelhak Nouri werd geconstateerd. Toen pas kreeg hij de bevestiging van de familie Nouri, die die informatie pas even daarvoor van de letseladvocaat had gekregen.

"Het is een medisch beroepsgeheim waar de dokter en nu de advocaat en onze medisch adviseur mee bezig zijn", aldus Van der Sar. "Bepaalde delen van het dossier ken ik wel, maar ik ben niet overal van op de hoogte."

'Contact met familie is goed'

Zowel Ajax als de familie Nouri probeert nu via juridische weg de medische gang van zaken boven water te krijgen voor, tijdens en na het tragische ongeval op 8 juli vorig jaar, waarbij Nouri ernstige hersenschade opliep. Beide partijen hebben een letseladvocaat in de arm genomen, maar dat wil volgens Van der Sar niet zeggen dat Ajax en de familie Nouri lijnrecht tegenover elkaar staan.

"Het contact met de familie is goed", zegt Van der Sar. "Ook in de afgelopen maanden. Vorige week ben ik nog bij de familie thuis geweest en eind december ben ik nog bij Abdelhak in het ziekenhuis geweest."

"Maar het gevoel dat we bij Appie en zijn familie hebben, hoe erg het is voor hem en zijn familie, scheid ik wel van het zakelijke gedeelte", gaat de algemeen directeur verder. "Er verschijnen nu steeds meer verhalen in de pers, maar als Ajax wachten we het onderzoek af en wachten we wat de gevolgen zijn. Van daaruit gaan we reageren."

STER Reclame