Abdelhak Nouri op het trainingsveld
NOS NieuwsAangepast

'Familie Nouri is geschokt en heeft veel vragen'

De familie van de door een hartstilstand getroffen Ajacied Abdelhak Nouri is geschokt en heeft veel vragen. Dat zei hun letselschadeadvocaat John Beer in het NOS Radio 1 Journaal, naar aanleiding van berichtgeving van NRC Handelsblad.

De krant meldt dat de KNVB en Ajax wisten van een hartafwijking bij de voetballer. Nouri kreeg op 8 juli tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk een hartstilstand en liep daardoor zware hersenschade op.

'Nouri is niet op een goede manier geïnformeerd'

De familie van Nouri heeft Beer in de arm genomen, om volledige duidelijkheid te krijgen over die hartstilstand en de medische begeleiding van de voetballer. Hij heeft onderzoek gedaan en presenteert binnenkort de conclusies, die hij "opvallend" noemt. "Het is onduidelijk wat er nu precies gebeurd is, en men wil die duidelijkheid heel graag", zegt Beer. "De familie wil feitelijk weten hoe de medische begeleiding is geweest die Nouri bij Ajax heeft gehad en wat er nou precies op dat veld is gebeurd."

Volgens Beer is de familie "geschokt" door naar wat er naar boven is gekomen. "En heeft daar veel vragen over. Die vragen zullen, in overleg met Ajax, ook beantwoord moeten worden." Of er een direct verband is tussen de hartafwijking bij de voetballer en de hartstilstand die Nouri in Oostenrijk trof, is niet duidelijk. Nouri verkeert nu nog steeds in een zeer lage staat van bewustzijn.

Beer heeft op verzoek van de familie de zaak onderzocht en sprak daarvoor met advocaten en dokters. "Het onderzoek is nagenoeg afgerond", zegt de letselschadeadvocaat. "We hopen de familie zeer binnenkort van onze conclusies op de hoogte te stellen. De familie heeft al lang genoeg gewacht. Men probeert al sinds een vroegtijdig stadium antwoord van Ajax te krijgen op vragen. Die vragen zullen beantwoord worden, nu wij wél hebben gekregen wat nodig is."

Wat Beer precies heeft geconcludeerd, kan hij nog niet zeggen.

Volgens NRC-journalist Hugo Logtenberg is het opmerkelijk dat de clubarts van Ajax niet direct is begonnen met een hartmassage. "Terwijl de richtlijnen van voetbalbond FIFA heel duidelijk zijn. Als er geen sprake is van fysiek contact en een speler gaat neer, zoals bij Nouri is gebeurd, dan moet je direct denken aan acuut hartfalen. Dan moet direct begonnen worden met reanimeren. Het duurde minuten voor dat gebeurde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl