NOS VoetbalAangepast

'De telefoon ging: ik moest terug, Nouri was in elkaar gezakt'

In de laatste dagen van 2017 kiezen de verslaggevers van NOS Sport de reportage van eigen hand die ze het meest is bijgebleven dit jaar. Vandaag: Joep Schreuder.

Hij deed verslag van een trainingskamp van Ajax in Oostenrijk, vlak voordat Abdelhak Nouri daar tijdens een oefenwedstrijd een hartstilstand kreeg en ernstige en blijvende hersenschade opliep.

Schreuder vertelt: "Op donderdag 6 juli vertrok ik met een cameraman naar Mayrhofen in Oostenrijk voor een update rond Ajax. De Europa League-finalist had daar een trainingskamp. Klaas-Jan Huntelaar droeg weer een Ajax-shirt en er was een nieuwe coach, Marcel Keizer."

"Hij zou veel jonge spelers de kans geven, onder wie Abdelhak Nouri. Keizer oogde ontspannen en antwoordde relaxed op de dilemma's die ik hem voorlegde."

Toen ging de telefoon

"Op zaterdag 8 juli vertrok ik met de huurauto naar Noord-Italië om Rick Karsdorp bij zijn nieuwe club AS Roma te spreken. Toen ging de telefoon. Ajax-speler Nouri was in elkaar gezakt tijdens de oefenwedstrijd met Werder Bremen. In drie uur tijd reed ik terug naar Innsbruck, waar de verwarde selectie van Ajax het vliegtuig naar huis zou nemen na een dramatische dag."

"Met Edwin van der Sar stond ik in nauw contact, de vliegtuigmotoren draaiden al, maar de Ajax-directeur wachtte op mij om een reactie te geven op datgene wat die namiddag was gebeurd rond Nouri."

Van der Sar: hopen op goede afloop voor Nouri

"Na overleg zonden we zondag 9 juli toch de reportage uit rond Ajax in Mayrhofen. Het verhaal is niet erg bijzonder, maar door de actualiteit van die dagen zie je het allemaal in een heel ander perspectief dan toen we de reportage draaiden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl