De Zuid-Koreaanse president Moon AFP

De Zuid-Koreaanse president Moon heeft Donald Trump bedankt voor het tot stand brengen van de eerste onderhandelingen met het Noorden in meer dan twee jaar.

'Ik denk dat president Trump veel waardering verdient. Ik wil hem daarvoor mijn dank betuigen", zei Moon op een persconferentie. "De onderhandelingen zijn mogelijk het gevolg van de sancties die op Amerikaans initiatief zijn genomen en de druk die is uitgeoefend."

Noord- en Zuid-Koreaanse onderhandelaars beloofden elkaar gisteren dat ze alle onderlinge problemen door dialoog willen oplossen. Ook wordt de hotline tussen de legers van beide landen hersteld, om te voorkomen dat een misverstand tot een oorlog leidt.

400 tot 500 Noord-Koreanen

Noord-Korea maakte gisteren bekend dat het een delegatie van kunstschaatsers, hoge overheidsfunctionarissen en supporters naar de Winterspelen in Zuid-Korea wil sturen.

De Zuid-Koreaanse premier Lee zegt dat er 400 tot 500 Noord-Koreanen naar Pyeongchang zullen komen. Hij hoopt dat de Winterspelen aan het afnemen van de spanningen tussen de beide Korea's bijdragen.

Het communistische Noord- en kapitalistische Zuid-Korea vochten begin jaren vijftig een bloedige oorlog uit. In 1953 kwam een staakt-het-vuren tot stand, maar het conflict is nooit officieel beëindigd.

STER reclame