Een gebouw is verstevigd met balken vanwege aardbevingsschade
NOS NieuwsAangepast

Bijna duizend schademeldingen na aardbeving Groningen

Na de aardbeving van gisteren in Groningen zijn aan het eind van de middag 939 schademeldingen binnengekomen bij het Centrum Veilig Wonen. In 143 gevallen gaat het om woningen binnen een straal van 10 kilometer van het epicentrum bij Zeerijp.

26 Groningers hebben aangegeven dat ze zulke ernstige schade hebben, dat ze zich onveilig voelen. Zestien adressen zijn inmiddels bezocht, twee landbouwschuren bleken dusdanig beschadigd dat ze voorlopig niet gebruikt mogen worden. De overige adressen worden het komende etmaal geïnspecteerd.

De aardbeving had een kracht van 3,4. Het was daarmee een van de zwaarste bevingen tot nu toe in Noord-Nederland als gevolg van gaswinning.

Bewoners inspecteren huizen in Zeerijp na aardbeving

Minister Wiebes van Economische Zaken zei gisteren dat hij zijn best gaat doen om de gaswinning in het gebied zo snel mogelijk omlaag te brengen.

Actiegroep de Groninger Bodem Beweging houdt vrijdag 19 januari een fakkeloptocht in de stad Groningen naar aanleiding van de beving. Vorig jaar was er ook zo'n fakkeltocht. Toen liepen 5000 mensen mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl