Verdachte Sergej W. in de rechtszaal AFP
NOS Nieuws Buitenland Voetbal

Verdachte aanslag spelersbus Dortmund bekent en heeft spijt

De man die wordt verdacht van de aanslag op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund heeft bekend. De 28-jarige Sergej W. zegt dat hij niemand wilde doden of verwonden. Ook heeft hij spijt van zijn actie.

Vorig jaar april ontploften drie explosieven toen de bus vertrok bij het spelershotel in Dortmund. In die explosieven zaten metalen pinnen. Speler Marc Bartra en een politieman die op een motor bij de bus reed raakten gewond. De Champions League-wedstrijd van Dortmund tegen AS Monaco van die avond werd afgelast.

De zaak tegen W. begon vorige week. Hij is aangeklaagd voor 28 gevallen van poging tot moord. In de bus zaten 28 mensen: de complete selectie van Dortmund, trainer Thomas Tuchel en de rest van de staf.

Brieven

Tien dagen na de aanslag werd W. opgepakt in Zuid-Duitsland. Hij had gespeculeerd op een koersval van aandelen van de voetbalclub en een hotelkamer geboekt met uitzicht op de plek van de aanslag.

Om de aandacht af te leiden, had hij op de plek van de aanslag brieven neergelegd waarin radicale islamisten de verantwoordelijkheid opeisten. Politie en justitie hadden meteen grote twijfels over de echtheid van die brieven.

STER reclame