Schade aan de spelersbus van Borussia Dortmund
NOS NieuwsAangepast

OM: aanslag op spelersbus Dortmund is 28x poging tot moord

De man die wordt verdacht van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund, is aangeklaagd voor 28 gevallen van poging tot moord. In de bus zaten 28 mensen: de complete selectie van Dortmund, trainer Thomas Tuchel en de rest van de staf. Speler Marc Bartra raakte gewond, evenals een politieman die op een motor bij de bus reed.

De aanslag op de bus van de Duitse voetbalploeg was op 11 april, zo'n anderhalf uur voor de aftrap van het Champions League-duel tegen AS Monaco. De bus was net vertrokken bij het spelershotel toen in een heg langs de weg drie explosieven ontploften. In die explosieven zaten metalen pinnen. Die werden teruggevonden in de hoofdsteunen van stoelen in de bus.

12 april: explosies bij spelersbus Dortmund doelbewuste aanval

Verdachte Sergej W. werd tien dagen na de aanslag opgepakt in Zuid-Duitsland. Hij had gespeculeerd op een koersval van aandelen van de voetbalclub en een hotelkamer geboekt met uitzicht op de plek van de aanslag. Om de aandacht af te leiden, had hij brieven neergelegd waarin radicale islamisten de aanslag opeisten. Politie en justitie hadden meteen grote twijfels over de echtheid daarvan.

De 28-jarige W. zit sinds april in voorarrest. Zijn proces begint volgens Duitse media mogelijk nog dit jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl