NOS Voetbal Buitenland Aangepast

Champions League-duel afgelast na explosies bij bus Borussia Dortmund

AFP

De kwartfinale in de Champions League tussen Borussia Dortmund en AS Monaco is vanavond afgelast, nadat bij de spelersbus van Dortmund drie explosies waren geweest. De wedstrijd is verplaatst naar morgenavond.

De spelers waren op weg naar het stadion toen de bus werd geraakt. Daarbij is Dortmund-verdediger Bartra gewond geraakt, meldt de club. De Spanjaard is aan zijn arm en pols lichtgewond geraakt en voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. 

De politie komt op basis van een eerste onderzoek tot de conclusie dat er "serieuze explosieven" zijn gebruikt en spreekt van een aanval. Meer informatie heeft de politie niet gegeven. Vermoedelijk waren de explosieven vastgemaakt aan hekken in de buurt van een parkeerplaats.

Borussia Dortmund heeft laten weten dat alle spelers in veiligheid zijn. Na overleg tussen de clubs, politie en de UEFA is besloten om de wedstrijd morgen om 18.45 uur te spelen. 

Het stadion, dat zo vlak voor de wedstrijd vol zat, is inmiddels leeggelopen. Dat is zonder problemen gebeurd. De voorzitter van Borussia Dortmund heeft de resterende fans toegesproken en hun verteld dat hun kaartje morgen geldig blijft.

Het is nog onduidelijk wat er is ontploft bij de spelersbus. De politie is met drones op zoek naar eventuele andere explosieven.

STER reclame