Spelers van Borussia Dortmund
NOS VoetbalAangepast

'Spelers Dortmund enorm geschrokken'

De spelers van Borussia Dortmund zijn enorm geschrokken door de explosies bij de spelersbus. Dat zei bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke van de Duitse club. "De spelers zijn nog lange tijd bij elkaar geweest. Gelukkig was er een hele goede samenwerking tussen de politie, Monaco en de UEFA."

De ploeg was net op weg naar het stadion voor de kwartfinale in de Champions League tegen AS Monaco. Dortmund-speler Marc Bartra raakte gewond door rondvliegend glas. "Ik zat naast hem op de achterste rij in de bus", vertelde doelman Roman Bürki tegen de Zwitserse krant 'Blick'.

"De bus reed de hoofdstraat op, toen er een enorme knal te horen was. Een explosie." De spelers gingen daarna snel op de grond in de bus liggen. Bürki: "We wisten niet of er nog meer knallen zouden komen." 

Supporters van Borussia Dortmund

De wedstrijd tegen AS Monaco is verplaatst naar morgenavond. "Helaas was er geen ander alternatief dan de wedstrijd naar woensdag te verplaatsen, omdat er straks ook weer in de competitie gespeeld moeten worden", aldus Watzke. "Het is een hele ongelukkige situatie.''

De hoofden van de spelers zullen niet echt naar de wedstrijd staan, verwacht Watzke. "We moeten kijken hoe het woensdag gaat en we zullen proberen ons zo professioneel mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. Maar we weten dat dit niet eenvoudig zal zijn."

De spelers van Monaco waren al in het stadion toen het nieuws over de explosies bekend werd. Nadat de wedstrijd was afgelast, heeft de Franse ploeg nog wel getraind in het inmiddels lege stadion.

Fan van Monaco met Dortmund-sjaal

De trieste omstandigheden zorgden ook voor verbroedering. Zo zongen fans van AS Monaco "Dortmund, Dortmund" en boden fans van Dortmund via #BedForAwayFans een slaapplaats aan voor de bezoekende supporters.  

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl