Bannon nuanceert woorden: Ik sta nog achter Trump

Aangepast
AFP

Oud-topadviseur van president Trump Steve Bannon heeft harde uitspraken die hij deed over een ontmoeting tussen Trumps zoon en een Russische advocate genuanceerd. Ook zegt hij dat het hem spijt dat hij te laat heeft gereageerd op de ontstane ophef.

Bannon noemde de ontmoeting eerder "verraderlijk" en "onvaderlandslievend". De uitlatingen werden onthuld door journalist Michael Wolff, die Bannon in het Witte Huis interviewde, in zijn veelbesproken boek. President Trump reageerde verontwaardigd op de woorden van Bannon: "Hij heeft niet alleen zijn baan, maar ook zijn verstand verloren."

'Een patriot en goed mens'

In een verklaring zegt de baas van de populistisch-rechtse website Breitbart nu dat zijn opmerkingen gericht waren aan campagneleider Paul Manafort: "Hij had met zijn ervaring moeten weten dat Russen dubbelzinnig, sluw en niet onze vrienden zijn." Bannon noemt Trump jr. "een patriot en een goed mens".

Ook zegt hij nog steeds achter het presidentschap en gedachtegoed van Trump te staan. "President Trump was de enige kandidaat die Clinton kon verslaan." Bannon voegt eraan toe dat hij de enige is die tot op de dag van vandaag probeert "om de boodschap van Trump en Trumpisme wereldwijd te prediken".

Bannon werd in augustus aan de kant gezet als topadviseur van Trump, waarna hij terugkeerde naar Breitbart. Volgens The Wall Street Journal staat ook zijn baan bij Breitbart op de tocht, nu belangrijke sponsors zich door de rel hebben teruggetrokken.

STER Reclame