Wekdienst 6/1: ice carven in Scheveningen en soorten tellen in de duinen

Aangepast
ANP/NOS

Goedemorgen! Vandaag is er in Scheveningen een tijdelijk ijstoneel tijdens het NK ice carven en worden er plant- en diersoorten geteld.

Het is vandaag bijna overal bewolkt met plaatselijk een beetje regen. Het wordt ongeveer 7 graden.

Weerplaza

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• In Nieuwsuur vanavond het eerste deel van een serie van correspondent Marc Bessems over wat er nog over is aan communistische invloeden in Zuid-Amerika. In deel 1 aandacht voor Bolivia.

• Natuurliefhebbers maken steeds vaker gebruik van speciale apps om te ontdekken wat er in de natuur te vinden is. Ook vandaag, tijdens de start van de 5000-soortenjaar-telling in Nationaal park Hollandse Duinen.

• En in Scheveningen is vandaag het NK ice carving. Vanaf 09.00 uur vertonen 40 professionele icecarvers live hun kunsten op het tijdelijke ijstoneel van Scheveningen.

Wat heb je gemist?

NRC: KNVB en Ajax wisten van een hartafwijking Nouri

Bij de in juli vorig jaar door een hartstilstand getroffen Ajacied Abdelhak Nouri is eerder door de KNVB een hartafwijking geconstateerd. Dit meldt NRC op basis van uitgebreid onderzoek. De voetbalbond constateerde de afwijking bij een echo in april 2014. De KNVB oordeelde dat die afwijking ongevaarlijk was en deelde de informatie met de Amsterdamse club.

Abdelhak Nouri ANP

Ander nieuws uit de nacht:

KLM en cabinepersoneel sluiten principeakkoord over cao: in de conceptplannen is afgesproken dat het personeel tot juni 2019 structureel 3,5 procent meer loon krijgt en dat de werkdruk wordt verminderd.

VS en Rusland botsen bij spoedzitting over Iran: de Verenigde Staten spraken opnieuw hun steun uit voor demonstranten die tegen het regime in Iran protesteren.

Explosieve stof onschadelijk gemaakt bij Landgraaf: de politie trof het explosief eerder op de dag aan bij een doorzoeking van een huis.

En dan nog dit:

Een miljoen euro kost-ie, de onlangs gestolen Russo-Baltique Wodka. Het is de duurste fles wodka ter wereld en hij bevat zo'n drie kilo goud en drie kilo zilver en is ingelegd met diamanten. Gisteren werd de fles teruggevonden op een bouwterrein. Leeg, dat wel.

De fles kan kijkers van de televisieserie House of Cards bekend voorkomen. In een aflevering doet de president van Rusland er een cadeau aan zijn Amerikaanse ambtgenoot. Dat ging zo:

Russo-Baltique Vodka in House of Cards

Fijne dag!

STER Reclame