Camiel Eurlings
NOS SportAangepast

Gesprek atletencommissie met Eurlings weer uitgesteld

Een gesprek tussen de atletencommissie van sportkoepel NOC*NSF en het Nederlandse IOC-lid Camiel Eurlings is donderdag niet doorgegaan. Er stond wel een afspraak, maar uiteindelijk bleek Eurlings toch verhinderd.

Woensdag werd het gesprek ook al afgezegd, omdat Eurlings ziek was. "We willen zeker nog dat gesprek voeren en een nieuwe datum prikken", aldus oud-tienkamper Warners.

Het gesprek moet gaan over de persverklaring die Eurlings afgelopen zaterdag naar buiten bracht en waarin hij na tweeënhalf jaar zwijgen alsnog zijn excuses aanbood voor de mishandeling van zijn toenmalige vriendin Tessa Rolink.

'Vertrouwen niet terug'

"Die verklaring was een stap in de goede richting, maar het vertrouwen is daarmee niet terug. Wij vinden het van belang in een persoonlijk gesprek van hem te horen hoe het precies zit", aldus Warners.

De atletencommissie wil op basis van het gesprek een advies uitbrengen aan de sportkoepel. Wat Warners betreft moet NOC*NSF daarna zo snel mogelijk duidelijkheid brengen over de positie van Eurlings, die als IOC-lid automatisch bestuurslid is van de NOC*NSF.

Veel sporters, oud-sporters en ook Kamerleden hebben inmiddels aangedrongen op een vertrek van Eurlings uit het IOC. Warners gaat nog niet zover. "We vinden het van belang eerst met Eurlings zelf te spreken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl